tiistai 19. maaliskuuta 2013

Puolukka-kinuski juustokakku



Kaapissa oli vanhaksi menevää karpalotuorejuustoa, josta pitä keksiä joku herkku. Tällaista sitten kokeilin, marjat piristi ihanasti muuten makeaa herkkua! Tässä liivatteiden määrä oli juuri sopiva, kakku pysyi hyvin muodossaan muttei ollut mitään kiinteä hyytelöklöntti :) Nam nam...

Pohja

200 g kaurakeksejä murskattuna
75 g sulaa voita

Sekoita voi ja keksinmurut ja painele n. 22 cm halk. irtopohjavuoan pohjalle. (voit laittaa alle halutessasi leivinpaperin)

Täyte

2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
200 g karpalo/maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vanillaa
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä
3 dl puolukoita

Keitä kermasta ja sokeriata kinuski. Kiehuta kattilassa 2-5 min. Anna jäähtyä täysin kylmäksi. Laita liitatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa flora vanilla, vatkaa kinuski vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja tuorejuusto. Sulata puristetut liivatteet ja vesi mikrossa ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoihin. Pyöräytä varovasti puolukat sekaan ja kaada nopeasti pohjan päälle. Tasoita ja siisti reunat. Anna hyytyä pari tuntia.

Kiille

3 dl makeutettua laimennettua puolukkamehua
3 liivatelehteä
1,5 dl puolukoita

Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista liiat vedet pois. Sulata liivatteet ja 0,5 dl mehua mikrossa niin että liivatteet sulavat, lisää loppu mehu. Anna jäähtyä hetken ja kaada kakun päälle lusikan kautta. Ripottele päälle vielä puolukat. Anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti