tiistai 21. tammikuuta 2014

Yön yli kohonneet sämpylät


Jostain kaupan reseptivihkosesta bongasin tämän ohjeen ja hieman muokkasin sitä kaapista löytyvien tarpeiden mukaan. Ihana ohje, jolla saa aamuksi tuoreet sämpylät! Helppo, kannattaa kokeilla!

5 dl vettä tai maitoa, itse laitoin puolet ja puolet
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
3/4 tl suolaa
3 dl kaura-, graham- tms jauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 0,5 dl oliiviöljyä
6-7 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja

pinnalle auringonkukansiemeniä tai juustoa

Lisää kylmään nesteeseen hunaja, suola, grahamjauhot, siemenet ja kuivahiiva, sekoita. Lisää n. puolet hiivaleipäjauhoista. Kun taikina on vielä pehmeää lisää öljy ja sen jälkeen sen verran jauhoja, että taikina irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista.
Laita kulho pussiin tai peitä kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin. Leivo aamulla kohonnut taikina tangoksi ja jaa n. 20 osaan riippuen siitä miten isoja sämpylöitä haluat. Pyörittele palloiksi. Kastoin osan sämpylöistä siemenissä heti ja osaan raastoin juustoa päälle juuri ennen paistoa. Kohota sämpylöinä 30-40 min.
Paista 225 asteessa kiertoilmalla keskitasolla n. 10 minuuttia.









































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti