Viime kesänä hankittu jäätelökone pääsi töihin kun jäätelönhimo iski. Tein vanhan ajan vaniljajäätelöä ja lakka-jogurttijäätelöä.
kermaa 2 dl
maitoa 1,75 dl
keltuaisia 2 kpl
sokeria 1 dl
vaniljaa
maustamatonta jogurttia 1-2 dl
lakkahilloa 0,5-1 dl
Kiehauta maito, kerma ja vanilliinisokeri tai vanilja paksupohjaisessa kattilassa. Nosta liedeltä jäähtymään.
Vatkaa
keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada hiljakseen kattilaan maito-kerma –seoksen
joukkoon ja nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna hetki kunnes seos hieman paksunee ja tarttuu kapustaan, mutta älä
päästä seosta kiehumaan. Jäähdytä jäätelömassa vesihauteessa kylmäksi.Lisää halutessasi jogurtti ja hillo. Laita ainekset
jäätelökoneeseen n. 15 minuutiksi. koristele lakkahillolla. Sokerin määrä vaihtelee hillon sokerisuuden ja hillon määrän mukaan. Herkuttele heti, jos laitat pakastimeen myöhempää käyttöä varten, ota jäätelö sulamaan n. 15 min. ennen syöntiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti