tiistai 13. elokuuta 2013

Sitruuna-marenkitorttu


Ihanan kirpeän makea herkku, jossa untuvankevyt marenki päällä. 

Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta 
Täyte:
2 dl vettä
1,2 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4-5 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
1 sitruunan raastettu kuori
25 g voita 
marenki:
2 valkuaista
ripaus suolaa
1- 1.5 dl tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat esim leivinpaperi-hernevirityksellä. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Ei saa ruskistua. Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 5-7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä. Anna jäähtyä ilmavasti huoneenlämmössä, älä peitä. tarjoa jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti