keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Minttusuklaafudge2 dl kuohukermaa
3 dl sukeria
1 dl tummaa siirappia
1 rkl voita
100 g Marabou minttukrokanttisuklaata

Laita kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen teräskattilaan. Keitä keskilämmöllä (omalla induktioliedelläni asteikolla 0-9, lämpö on 3-4) 10 - 30 minuuttia, kunnes fudgesta kylmään veteen podotettaessa muodostuu pallero, älä keitä liian pitkään ettei tule rakeista.

Lisää voi ja rouhittu suklaa hiukan jäähtyneeseen massaan, sekoita nopeasti ja kaada fudge heti tasapohjaiseen ja sivuiseen vuokaan tai muovirasiaan (n. 20x20-30 cm) jossa on pohjalla ja reunoilla leivinpaperi.

Anna jäähtyä viileässä useampi tunti, mielellään seuraavaan päivään. Kumoa leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi muotoisiksi paloiksi. Säilytä sellofaaniin käärittynä tai kannellisessa muovirasiassa jääkaapissa tai muualla viileässä. Säilyy hyvänä useamman viikon.

Fudgen teko saattaa vaatia muutaman kokeilun ennen kuin tekemiseen tulee näppituntuma. Massa jää herkästi joko liian vähän keitetyksi, jolloin fudget eivät kovetu tarpeeksi tai keittyy yli jolloin rakenteesta tulee rakeinen. Onnistuessaan maku on kuitenkin taivaallinen ja rakenne suussa sulava :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti